Hlavní obsah

Při požáru v New Yorku otec vyhodil děti z okna

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ne York

Rozsáhlý požár zachvátil v noci na čtvrtek tři obytné domy v newyorském Staten Islandu. Mezi 34 zraněnými jsou i dvě děti ve věku 3 a 5 let, které zoufalý otec vyhodil z okna ve druhém patře, aby unikly plamenům.

BEZ KOMENTÁŘE: Tři obytné domy v New Yorku zachvátil mohutný požár

 
Článek

Zoufalých rodičů si všiml Anthony DiSimone, který se v noci procházel se svou snoubenkou Darleen Cerzosiovou. Volali o pomoc a křičeli přes hustý dým, jestli někdo může chytit dvě děti.

„Viděl jsem toho chlápka, který potřeboval pomoc,“ řekl DiSimone televizi CBS. ”Byl tam uvězněn a nemohl nic dělat, z okna se valil černý dým. Šel jsem pod okno a on mi hodil svého syna do náruče.” Dceru chytila snoubenka.

„Byly v pořádku, ale přirozeně vzali děti do nemocnice, aby je prohlédli,“ dodal DiSimone. K záchraně dětí, který byly jen v šoku, řekl: „Kdybych tam byl já s dítětem, on by udělal pro mne totéž, takže o tom moc nepřemýšlíte, prostě jednáte.”

Hasiči pak z domu dostali ven i otce.

Hořet začalo v bytě v jednu po půlnoci. Požár se rychle šířil a zasáhl další dva dvoupatrové obytné domy. Podle mluvčího newyorských hasičů byly plameny tak mohutné, že zásahové čety nebyly schopny určit, odkud oheň přichází.

Na dvě stě hasičů bojovalo s plameny až do rána. Mezi zraněnými je 23 hasičů a 11 civilistů. Život ani jednoho z nich není podle agentury AP ohrožen, zranění jsou od středních až po vážná .

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám