Hlavní obsah

Porazím Obamu a budu prezidentkou USA, kasá se Sarah Palinová

Novinky, fia

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Bývalá aljašská guvernérka a neúspěšná republikánská kandidátka na viceprezidentku z roku 2008 Sarah Palinová, přišla ve středu se silným prohlášením. V rozhovoru pro televizi ABC prohlásila, že v prezidentských volbách v roce 2012 porazí Baracka Obamu a stane v čele USA.

Článek

Na otázku, zda zvažuje prezidentskou kandidaturu, odvětila, že „obhlíží polohu pozemku“. Následně se nechala slyšet, že zvítězí nad Obamou.

Palinová byla důležitou postavou doplňovacích voleb a je favoritkou protivládního republikánského hnutí Tea Party.

Konzultace s rodinou

Palinová, která nyní pracuje jako analytička pro stanici Fox News, cestuje se svými projevy po USA. Televizi ABC řekla, že si ujasňuje, zda je její kandidatura „dobrou věcí pro zemi, pro vyjádření jejích názorů i pro rodinu“.

Rovněž v interview pro New York Times zveřejněném ve středu Palinová potvrdila, že zvažuje, že se bude ucházet o prezidentský post.

„Otevřeně o tom uvažuji a debatuji s rodinou,“ uvedla.

V sobotu odstartovala na televizním kanále TLC její reality show Sarah Palin's Alaska. Setkala se s rozporuplným ohlasem.

Mezi dalšími republikány, kteří se hodlají postavit proti Obamovi v příštích volbách, figurují bývalý předseda Sněmovny Newt Gingrich, republikánský kandidát na prezidenta z roku 2008 Mitt Romney nebo dosluhující minnesotský guvernér Tim Pawlenty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám