Hlavní obsah

Polygamní sekta se pustila do obchodu s oblečením

Novinky, CNN, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ELDORADO

Polygamní sekta, kterou americké úřady vyšetřují kvůli podezření ze zneužívání dětí, zahájila internetový prodej vlastního oblečení. Nic pro milovníky rafinovaných střihů, křiklavých barev a špičkujících nápisů, v nabídce jsou tradičně prosté oděvy evokující éru pionýrů z předminulého století.

Foto: Profimedia.cz

Členky Fundamentalistické církve Ježíše Krista svatých posledních dní

Článek

Texaská policie vtrhla do areálu ranče Fundamentalistické církve Ježíše Krista svatých posledních dní (FLDS) v dubnu na základě anonymního telefonátu dívky, která tvrdila, že ji nezletilou provdali za staršího muže a ona s ním teď čeká dítě. Policisté z ranče vyvedli na 400 dětí, které byly rodinám odebrány kvůli podezřením, že členové církve zneužívali nezletilé. Děti byly vzaty do opatrovnictví, což později soud zrušil.

Neokázale oděné členky církve na snímcích zpravodajů Američany fascinovaly a církev se rozhodla zájmu využít. Na webových stránkách nabízí ke koupi prosté šaty s dlouhými rukávy a vysokými límci, široké dámské kalhoty ke kolenům a další oděvy, které jsou pro její příslušníky typické a nezaujatého pozorovatele zavedou do časů o století nazpět.

Podle výrobců oděvy „splňují standardy FLDS pro cudnost a čistotu“ a „každý kus je vyroben s radostí a péčí.

Mezitím je dál církev vyšetřována kvůli nařčením z nucení nezletilých dívek uzavírat se staršími muži manželství. Žádná zatčení se zatím neuskutečnila. Církev, která se odštěpila od mormonské, hlásá, že polygamie je podmínkou pro nebeský život.

Sektu vedl Warren Jeffs, kterého loni odsoudili na 10 let za mřížemi za to, že nutil nezletilou dívku ke sňatku a měl s ní sexuální styk. Jeffs si trest odpykává v Arizoně, kde ho čeká proces kvůli podobným nařčením.

Reklama

Související témata:

Související články

Sektář z ranče v Texasu měl 21 manželek

Americké úřady pokračují ve vyšetřování tajného světa polygamní sekty z ranče v texaském Eldoradu. Během něho například vyšlo najevo, že 67letý člen...

Výběr článků

Načítám