Hlavní obsah

Policista zasáhl školačku taserem do rozkroku

Allentown

V americkém státě Pensylvánie se u soudu zpovídá policista ze zákroku proti školačce, kterou zasáhl taserem do rozkroku. Žaloba uvádí, že policista použil přehnanou sílu a následné zatčení 14leté Keshany Wilsonové bylo protiprávní.

Článek

Incident se stal v září před školou v Allentownu a částečně ho dokumentují záběry z bezpečnostní kamery. Události během asi minuty a čtyřiceti sekund ale na videu zachyceny nejsou a není například zdokumentován počátek konfliktu školačky s policistou. Podle žaloby ho nezachytila ani jedna ze dvou kamer v okolí.

Prvních 15 sekund záznamu ukazuje studenty, jak jdou po ulici. Je mezi nimi i Wilsonová se dvěma spolužačkami. Školačka se otáčí a hovoří s kamarády vzadu. V tom je ale záznam přerušen a najednou ukazuje, jak Wilsonová zápasí s policistou Jasonem Ammarym. Strážník se snaží dívku udržet u boku zaparkovaného auta, ale to se mu nedaří a zdá se, že ho školačka udeřila do obličeje. V tu chvíli policista ustoupí, vytáhne taser a zasáhne Wilsonovou do pánevní oblasti. Dívka se sesune k zemi a policista přivolává posily.

Podle žaloby podané dívčinou matkou překročil Ammary své pravomoci a dívku neměl co zatýkat. Navíc prý pronesl pohrdavé poznámky ohledně „socioekonomického statusu“ Wilsonové.

Wilsonovou policie obvinila z výtržnosti, napadení a kladení odporu při zatýkání. Soud ale školačku obvinění zprostil.

Reklama

Výběr článků

Načítám