Hlavní obsah

Policista v Ohiu na Silvestra bezhlavě střílel po rodině, natočil se u toho vlastní kamerou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naslepo a bez varování začal na Silvestra střílet skrz plot na slavící rodinu policista v americkém Ohiu. Teprve potom zazněla z úst strážce zákona výzva policie k ulehnutí. V té chvíli už ale na zemi ležel smrtelně raněný otec od rodiny. Prokazují to záběry z uniformy policisty, které v pátek zveřejnila agentura AP.

BEZ KOMENTÁŘE: Policista v Ohiu zastřelil muže, střílet začal bez varováníVideo: AP

 
Článek

K tragickému incidentu došlo ve městě Canton jen pár minut po začátku nového roku. Šestačtyřicetiletý James Williams spolu s rodinou na dvorku slavil střelbou do vzduchu z manželčina samopalu (útočné pušky) AR-15, což v Ohiu na vlastním pozemku není nelegální. Podle manželky Marquetty šlo o rodinnou tradici.

Na videu z policejní uniformy zasahujícího policisty je vidět, jak se strážce zákona v potemnělé ulici blíží k dřevěnému oplocení soukromého pozemku, z něhož se ozývá střelba. Po několika výstřelech naslepo vyslaných směrem ke zdroji hluku následně policista křičí „Policie, lehněte si k zemi!“.

Střelba v Denveru: Čtyři mrtví, pachatel zemřel po přestřelce s policií

Zahraniční

Na záběrech se následně objeví další policisté, kteří společně prohledávají dům. Na podlaze obýváku následně našli Jamese Williamse se střelným zraněním hrudníku, jemuž v nemocnici podlehl.

Policie v Ohiu uvedla, že se zasahující policista bál o život, protože nabyl dojmu, že zasahuje proti takzvanému aktivnímu střelci, tedy ozbrojenému pachateli, který je nebezpečný všem okolo. Až do prošetření případu bude strážce zákona mimo službu.

Reklama

Výběr článků

Načítám