Hlavní obsah

Podivná smrt Američana vypadá jako samovolné vzplanutí

Novinky, Vojtěch Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muldra

Pondělní smrt 65letého Dannyho Vanzandta dostala policisty z okresu Sequoyah v americkém státě Oklahoma do úzkých. Její okolnosti jsou totiž tak podivné, že policisté vážně berou v úvahu smrt spontánním samovznícením, informoval ve středu televizní kanál KSFM.

Foto: Profimedia.cz

Policisté vidí samovznícení jako možnou příčinu smrti.

Článek

Vanzandtovo tělo našel v pondělí jeho bratr Aaron. Okamžitě zavolal policii a hasiče. Tělo bylo silně ohořelé a na některých místech spálené na popel. Na žádných věcech nebo nábytku okolo těla ale nebyly stopy po ohni a poškozené nebyly ani další části domu. Stejně tak vyšetřovatelé nenalezli nic, co by naznačovalo zápas.

„Je to velmi neobvyklé a bizarní a nedokážu to vysvětlit. Mysleli byste, že na něj někdo něco vylil, ale nenašli jsme žádný zdroj ohně,“ řekl šerif Ron Lockhart s tím, že po obdržení výsledků pitvy je nucen uvažovat o samovolném vzplanutí jako příčině smrti.

„Myslím, že celosvětově je zaznamenáno jen kolem dvou set takových případů. Neříkám, že se to tu stalo, ale zatím to nemůžeme s jistotou vyloučit,“ dodal šerif.

Podle šerifa byl Vanzandt alkoholik a náruživý kuřák, ale na otázku reportérů, zda ho nemohla zapálit například upuštěná cigareta, odpověděl s nesouhlasem. Utrpěné popálení totiž takové nehodě neodpovídalo. Nadále tak probíhá intenzívní vyšetřování, jehož cílem je definitivně určit příčinu smrti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám