Hlavní obsah

Počet obětí tornáda může stoupnout na 300

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Joplin

Počet obětí tornáda, které zpustošilo americké město Joplin, může výrazně vzrůst. Úřady zveřejnily ve čtvrtek seznam 232 nezvěstných. Po tornádu bylo nalezeno ve městě 125 obětí. je to jevíc obětí jednoho jediného tornáda v americké historii.

Článek

„Naším cílem je dostat to číslo na nulu,“ uvedla Andrea Spillersová z missourského úřadu pro bezpečnost k seznamu a dodala: „Přidělíme na to tolik z veřejných prostředků, kolik bude třeba, abychom zajistili, že se rodinní příslušníci spojí se svými milovanými, které zatím nenalezli.“

Seznam ale současně vzbudil obavy. Počet je vysoký a mnozí mají strach, že se s blízkými už nikdy nesetkají. Dosud se jim neozvali, i když použili všechny komunikační prostředky včetně facebooku a twitteru.

Město je z větší části srovnáno se zemí, tornádo dosáhlo šíře více než kilometr a na své sedm kilometrů dlouhé cestě ničilo budovy, lámalo stromy a zvedalo auta do výše. [celá zpráva] Zraněných je 900.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tornádo v USA zlikvidovalo město JoplinVideo: Reuters

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám