Hlavní obsah

Otec rodiny zachráněné v Oregonu cestou pro pomoc umrzl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MERLIN

V oregonských horách našli ve středu tělo Jamese Kima, který se v neděli vydal hledat pomoc pro svou ženu a dvě malé děti. Sníh je uvěznil v horách. Po týdnu se James Kim vydal pro pomoc v lehkých šatech, protože neměli co jíst ani čím topit v autě. Jeho ženu a dcery zachránili v pondělí.

Článek

Muži se podařilo v nepříznivých podmínkách, ve sněhu po kluzkých skalách po cestě, kterou blokovaly popadané stromy, ujít 12 kilometrů. Jeho tělo našli záchranáři v jedné rokli ve sněhu. Muž nebloudil, jasně mířil na jihozápad a pak do nížiny, do oblasti, kde jsou drenáže, aby našel pomoc.

"Vypadá to, že měl velkou motivaci a věděl, co dělá, šel dolů," uvedl zástupce šerife Brian Anderson a dodal: "Připadá mi jako nadčlověk, když byl schopen ujít takovou vzdálenost poté, co strávil v autě devět dní."  Rodiče se přitom živili bobulemi, protože suchary nechávali pro sedmiměsíční Sabinu a čtyřletou Penelope. Kimova žena Katti obě děti kojila.

Také pátrač Robert Graham byl ohromen, co muž dokázal: "Strávili jsme tam hodiny a jen málo jsme postoupili. Podmínky byly velmi těžké, byla zima, terén byl neprůchodný, strávit v něm jediný den je velmi vyčerpávající."

Katti se podařilo i s dětmi zachránit v pondělí, když jeden z pilotů vrtulníků zahlédl, jak mává deštníkem. [celá zpráva] Ona i děti byly v dobrém zdravotním stavu, v nemocnici strávily jedinou noc.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám