Hlavní obsah

Obama se koupal u Floridy, aby ukázal, že je to bezpečné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Miami

Americký prezident Barack Obama se s dcerou Sashou v sobotu koupal v moři u pobřeží Floridy, v oblasti postižené ropnou katastrofou. Vlastním příkladem se tak pokusil Američanům ukázat, že region zasažený rozsáhlým únikem ropy z poškozeného vrtu z Mexickém zálivu je pro turisty bezpečný, napsaly agentury AP a Reuters.

Foto: Pete Souza-The White House/Handout , Reuters

Barack Obama v moři s dcerou Sashou

Článek

Obama je v oblasti na páté návštěvě od dubnové havárie vrtu petrochemické společnosti BP v Mexickém zálivu, po které do moře unikla téměř miliarda litrů ropy. Návštěvou na Floridě chtějí Obama s rodinou povzbudit Američany, aby pomohli obnovit zasaženou část země.

Obamovo vykoupání v moři pak bylo odborníky chápáno jako symbolické gesto podpory turistice regionu. Obama přijel do města Panama City v době, kdy je Bílý dům kritizován za to, že se prezident neřídí tím, co doporučuje ostatním Američanům - strávit dovolenou na jihu a pomoci mu tak k obnově.

V sobotním projevu v Panama City Američanům žijícím v regionu přislíbil, že i když ropa už neuniká, americká vláda je neopustí, dokud nebude oblast kompletně vyčištěna.

Reklama

Související témata:

Související články

Ropná skvrna mizí rychleji, než se čekalo

Ropa z mořské hladiny v Mexickém zálivu mizí rychleji, než se očekávalo. V úterý, tedy sto dní, od počátku úniku ropy do zálivu, to podle deníku The Washington...

Výběr článků

Načítám