Hlavní obsah

Nedělní kolaps může stát Clintonovou Bílý dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington
Aktualizováno

Ve špatný čas a na špatném místě. Kolaps americké prezidentské kandidátky na pietní akci za oběti útoků z 11. září může být necelé dva měsíce před volbami kolapsem celé její volební kampaně, naznačuje deník The Washington Post. Až dosud si štáb 68leté demokratické kandidátky vystačil s tvrzením, že je Clintonová naprosto zdravá, teď ale musel přiznat dehydrataci, „přehřátí“ a o několik hodin později i zápal plic.

Foto: Twitter/Zdeněk Gazda

Hillary Clintonové se při nastupování do auta podlomila kolena. Bezvládnou ji odvlekli do auta.

Článek

Clintonová se sice již objevila před novináři, vesele jim mávala a volala, že „se cítí skvěle“ a že je v New Yorku krásný den. Záběry pořízené hodiny předtím ji ale zachycují nejistou, neschopnou chůze, kterak se jí podlomila kolena, upadla a ztratila botu. Kvůli zdravotním potížím pak zrušila plánovanou návštěvu Kalifornie.

Je s podivem, připomněla CNN, že byl zápal plic Clintonové diagnostikován už v pátek, ale politička i její tým to tajily.

Kolaps Hillary Clintonové

Republikán Donald Trump dlouhodobě argumentuje tím, že Clintonová je na prezidentský úřad příliš chatrná a zdravotní stav by jí nedovolil úřad zastávat. Na nedělní kolaps své rivalky ale reagoval diplomaticky. Podle ČTK se Trump v pondělí nechal slyšet, že doufá, že se zápalu plic brzy zotaví. Dodal, že v příštích dnech zveřejní velmi podrobnou zprávu o svém zdravotním stavu.

Zdravotní potíže od roku 1998 

Anamnéza Hillary Clintonové je bohatá takřka jako její politická kariéra.

Již v roce 1998 jí byla diagnostikována trombóza žil, s níž se léčila i v roce 2009, kdy si také po pádu zlomila loket. V prosinci roku 2012 se během cest po světě nakazila žaludečním virem, upadla a přivodila si otřes mozku. Zdravotní testy prokázaly krevní sraženinu, kvůli níž viděla dvojitě.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Cítím se skvěle, je to nádherný den v New Yorku, volala Clintonová na novináře poté, co se zotavila u dceryVideo: Reuters

Je to zdravá 67letá žena

V červenci minulého roku nicméně ošetřující lékařka Hillary Clintonové od roku 2001 Lisa Bardacková vydala prohlášení, že její pacientka je zdravou 67letou ženou. „Žije zdravým životním stylem, prošla kompletní lékařskou prohlídkou, která neprokázala žádné zdravotní komplikace nebo kardiovaskulární onemocnění,“ cituje televize SkyNews z prohlášení lékařky.

Hillary Clintonová podivně trhala hlavou

V polovině srpna se v amerických médiích objevila zpráva, že Clintonová utrpěla v červnu na veřejnosti epileptický záchvat. Informace poukazovala na video, na němž je vidět, jak při rozhovoru s novináři chvíli nepřirozeně cuká hlavou. Videonahrávka se objevila na internetu a odvysílaly ji také některé televize. Letos v září byla Hillary Clintonová nucena kvůli dusivému kašli přerušit svůj projev v Clevelandu, její tým později přišel s vysvětlením, že ji sužují alergie.

Anketa

Kdo by byl lepším šéfem Bílého domu?
Hillary Clintonová
24,2 %
Donald Trump
56,7 %
Někdo jiný
19,1 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 9075 čtenářů.

Související téma:

Foto: Mary Altaffer, ČTK/AP

Hillary Clintonová

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám