Hlavní obsah

Na základně amerického námořnictva střílel saúdský student, čtyři mrtví

Pensacola
Aktualizováno

Čtyři lidé zemřeli v pátek na základně amerického námořnictva v Pensacole. Dalších 11 lidí bylo postřeleno, sedm z nich včetně dvou zasahujících policistů skončilo v nemocnici. Střelec, jehož identita nebyla zveřejněna, je mezi mrtvými. Podle informací stanice BBC střílel Saúdský Arab. Podle CNN byl v leteckém výcviku. Vyšetřování střelby převzala FBI.

Foto: US Navy, Reuters

Letadlová loď USS John F. Kennedy na základně NAS Pensacola.

Článek

„Máme potvrzené tři oběti a mrtvého střelce,” uvedlo námořnictvo na Twitteru. Na následné tiskové konferenci úřad šerifa okresu Escambia, kde je Pensacola, řekl, že v nemocnici skončilo sedm lidí. Mezi zraněnými jsou dva šerifovi zástupci, jeden z nich byl postřelen do ramene, druhý do kolena. „Je potvrzené, že je střelec mrtvý,“ řekl šerif David Morgan a dodal, že se nepátrá po žádném spolupachateli.

Střílelo se v pátek ráno v jedné z učeben na základně, kde je 16 tisíc vojáků a 7400 civilních zaměstnanců. Střelba byla podle šerifa nahlášena v 6:51 místního času. V následujících přestřelce byl zabit jeden ze zasahujících pomocníků šerifa, který zemřel v nemocnici.

Foto: ČTK/AP

Zásah záchranářů na námořní základně v Pensacole

Námořnictvo zatím nesdělilo, zda střílel příslušník ozbrojených sil, jaká zbraň byla použita a v které budově se střílelo, uvedla televize CNN. Stanice BBC ale s odvoláním na oficiální představitele uvedla, že střelcem byl příslušník saúdskoarabských ozbrojených sil a na základně studoval. Floridský guvernér Ron DeSantis, který sloužil v námořnictvu, podle CNN zmínil, že střelec měl vazbu na Saúdskou Arábii a sdělil to prezidentovi. Informaci, že má jít o Saúda, získala CNN z pěti zdrojů. 

Americký kapitán Tom Kinsella uvedl, že střelec byl v leteckém výcviku.

Je to už druhý případ střelby na základně amerického námořnictva tento týden. K předchozí došlo v Pearl Harboru na Havaji.

Útočník na základně Pearl Harbor zběsile střílel, pak se zabil

Amerika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám