Hlavní obsah

Muže v pandím převleku policisté zasáhli sedmkrát. Měl tabulky čokolády spojené dráty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Baltimore

Zásahová jednotka ve čtvrtek vážně zranila muže, který vyhrožoval bombovým útokem v pobočce americké televize Fox v americkém Baltimoru. K sídlu televize přišel převlečený v kostýmu pandy, na obličeji měl roušku a tmavé brýle. Požadoval odvysílání materiálu o údajném spiknutí vlády.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie vážně zranila muže v pandím obleku, vyhrožoval bombou v televizní staniciVideo: Reuters

 
Článek

Podivně oblečený pětadvacetiletý muž vešel do vstupní haly televize a domáhal se odvysílání materiálu, který měl na paměťovém disku. Policie jeho kostým popsala jako pandí. Někteří svědci zase mluvili celotělním pyžamu v podobě ježka.

Muž vyhrožoval, že odpálí bombu. „Ukazoval při tom něco, co vypadalo jako dráty, a nějaké další věci schované v obleku. Vypadaly jako výbušné zařízení,“ uvedl podle agentury Reuters mluvčí baltimorské policie T. J. Smith.

Foto: Bryan Woolston, Reuters

Na těle měl zařízení připomínající bombu a požadoval odvysílání materiálu o údajném vládním spiknutí.

„Měl flešku a říkal, že jsou na ní informace, které chce odvysílat. Přirovnal je k Panama Papers,“ řekl šéf zpravodajství televize Mike Tomko s odkazem na nedávno uniklá data o offshoreových společnostech. [celá zpráva]

Foto: Kenneth K. Lam, ČTK/AP

Mladý muž s policisty odmítl spolupracovat a neodpovídal na jejich výzvy.

Později se ukázalo, že „výbušné zařízení“ byly neškodné věci jako například tabulky čokolády zabalené v alobalu a pospojované dráty.

Udělat, co je třeba

To ale zásahová jednotka netušila. Poté, co muž vyšel z televize a odmítal vyndat ruce z kapes, zahájili tři policisté palbu. Zraněný se zhroutil na zem a policejní robot pak téměř hodinu prověřoval, jestli u sebe má výbušniny. Žádné neobjevil.

Postřelený je s vážnými zraněními v nemocnici, zřejmě ale mimo ohrožení života.

Foto: Bryan Woolston, Reuters

Muže zasáhlo sedm kulek.

Mluvčí policie popsal, že jeho kolegy na místo zavolali kvůli výhrůžkám bombou i kvůli hořícímu autu na parkovišti nedaleko sídla televize. Vůz muži buď patřil, nebo s ním měl být „nějak spojený“, uvedl The Washington Post.

Auto zřejmě někdo jen zapálil. „Nebyly tam žádné trhaviny, nedošlo k žádnému výbuchu,“ popsal Smith.

Policisté muže zasáhli sedmi náboji. „Byl bych rád, kdybychom mu mohli poskytnout první pomoc dřív,“ řekl komisař baltimorské policie Kevin Davis. „Když s vámi ten člověk nespolupracuje, uděláte bohužel to, co musíte,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám