Hlavní obsah

Muž, kterého zastřelili v Chicagu, byl ozbrojený a před policisty utíkal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Muž, kterého policie v sobotu zastřelila několika ranami v americkém městě Chicago, utíkal a měl v pouzdře na boku zbraň. Na útěku se otáčel a sahal si k pasu. Vyplývá to ze záznamu policejní kamery, kterou měl policista na sobě připnutou, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Muž zastřelený policií v Chicagu utíkal a byl ozbrojený Video: Reuters

 
Článek

Záznam byl zveřejněn už v neděli. Chicagský policista Eddie Johnson doufá, že video rozptýlí zvěsti, že 37letý Harith Augustus nebyl ozbrojen, a že nedojde k dalším pouličním protestům.

Policisté na pěší hlídce chtěli muže vyslechnout, protože se jim zdálo, že je ozbrojen. Na videu, které je beze zvuku, jsou vidět čtyři policisté, jak se k muži blíží. Jeden z nich ukazuje na jeho pas a muž se vzdaluje. Pod jeho vlající košilí kamera zabere pistoli. Později je vidět, jak se snaží vzít si něco u pasu. Pistoli ale z pouzdra nevytáhl a nestřílel.

Johnson řekl, že Augustus měl povolení k držení zbraně, vyšetřovatelé ale nenašli žádnou dokumentaci, že má oprávnění držet skrytou zbraň.

Krátce po sobotní střelbě se ve městě shromáždil nespokojený dav a pustil se do potyček s policisty, kteří oblast uzavřeli. Demonstranti házeli lahve a kameny a jeden z nich vyskočil na střechu policejního auta. Příslušníci bezpečnostních sil reagovali obušky, aby dav zastavili.

Nejméně čtyři demonstranti byli zadrženi a několik policistů utrpělo při potyčkách lehká zranění. Protestující také poničili několik policejních vozidel.

Reklama

Výběr článků

Načítám