Hlavní obsah

Místo ulice řeka. Při bleskových povodních v Alabamě zahynuli čtyři lidé včetně holčičky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americkým státem Alabama se ve středu a čtvrtek prohnaly silné bouře, které způsobily záplavy. Čtyři lidé včetně čtyřleté holčičky nepřežili, uvedla zpravodajská stanice CNN. Záběry ze zaplavených měst zveřejnila agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bleskové povodně v Alabamě mají nejméně čtyři obětiVideo: Reuters

 
Článek

Dva lidé zemřeli v okresu Marshall. Kromě čtyřleté holčičky se jednalo ještě o 18letou dívku. Třiadvacetiletá žena a stejně starý muž pak zemřeli poblíž města Hoover, když jejich auto proud vody přišpendlil k zábradlí. Záchranáři byli na místě včas, ale kvůli síle proudu a lokaci vozidla nebyli schopní páru pomoci.

„Během několika minut natlačil proud vozidlo do bariéry a mimo dosah prvních záchranářů, kteří se na místě objevili,“ popisoval šéf místních hasičů Duane Prater.

Povodně a sesuvy půdy. V Itálii napršelo za půl dne rekordních 740 milimetrů srážek

Evropa

Právě Hoover zasáhly bleskové povodně hned na několika místech. Prater uvedl, že některé části města nezažily takové povodně více než dvacet let.

Mnoho lidí uvěznila voda v jejich domovech. Ve městě Pelham, vzdáleném přibližně 20 kilometrů od největšího alabamského města Birminghamu, obdrželi záchranáři bezmála tři stovky telefonátů. Necelou stovku lidí pak z obydlí museli zachraňovat.

„Naše město se ještě vzpamatovává z březnového tornáda. Letošní rok je pro Pelham těžký,“ uvedl šéf místní policie Pat Cheatwood.

Na několika místech Alabamy napršelo za dva dny 152 až 330 milimetrů vody. Za celý říjen je přitom průměr v této oblasti 84 milimetrů srážek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám