Hlavní obsah

Lesbický pár záměrně sjel z útesu v Kalifornii i s šesti adoptovanými dětmi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Loňská havárie, kdy auto dvou sezdaných lesbiček sjelo z útesu v Kalifornii, přičemž zahynuly nejen obě ženy, ale také šest jejich adoptivních dětí ve věku od 12 do 19 let, byla vraždou a sebevraždou, uvedla v pátek kancelář koronera z kalifornského okresu Mendocino.

Foto: Kale Williams, ČTK/AP

Zástupce šerifa Bill Holcomb se dívá z útesu, ze kterého sjelo auto.

Článek

Šerif koroner Thomas Allman řekl, že čtrnáctičlenná porota rozhodla jednoznačně. Dospěla k závěru, že Sarah a Jennifer Hartovy záměrně sjely se svým SUV z třicetimetrového útesu. V autě přitom měly šest adoptovaných dětí. Sarah Hartová a část dětí měla v krvi antihistaminikum benadryl, které otupuje a používá se jako hypnotikum. Řidička Jennifer Hartová měla v krvi množství alkoholu překračující povolenou hranici, řekl vyšetřovatel dálniční policie Jake Slates.

Od počátku panovalo podezření, že nešlo o nehodu, protože na silnici nad útesem nebyly patrné žádné stopy po brzdění. Potvrdil to i palubní počítač. Svědek, který stanoval nedaleko útesu, řekl porotě, že 26. března 2018 slyšel kolem třetí ráno túrovaný motor a výkřiky.

Foto: Kale Williams, ČTK/AP

Stopy po jízdě auta na kraji útesu

Další vyšetřování ukázalo, že během cesty do Kalifornie obě ženy na internetu dlouhé hodiny hledaly, jak je možné se zabít. „Obě se rozhodly, že to skončí,“ řekl Slates. „Řekly si, že když nemohou mít své děti, nebude je mít nikdo.“

Oběma ženám totiž hrozilo, že by mohly přijít o adoptované děti, protože úřady ve státě Washington, kde žily, zahájily další vyšetřování na podezření z týrání poté, co patnáctiletý Devonte zvonil u sousedů a stěžoval si, že ho ženy nechaly o hladu.

V roce 2010 se Sarah Hartová přiznala, že zranila svou dceru Abigail a byla odsouzena za domácí násilí. I čtrnáctiletá Abigail byla mezi oběťmi spolu s Devontem, devatenáctiletým Markisem, 16letou Hannah, 16letým Jeremiahem a dvanáctiletou Cierou.

Reklama

Výběr článků

Načítám