Hlavní obsah

Příčinou úmrtí Ivany Trumpové byl pád

– New York • Aktualizováno

Ivana Trumpová zemřela v důsledku pádu. Newyorský úřad hlavního soudního lékaře v pátek uvedl, že 73letá exmanželka Donalda Trumpa zemřela na zranění trupu způsobená nárazem. Trumpová byla nalezena na schodech.

Foto: Evan Agostini, ČTK/AP

Ivana Trumpová v roce 2018

Článek

„Soudní lékař stanovil, že příčinou její smrti byla nehoda,” píše se ve zprávě úřadu.

Cizí zavinění vyšetřovatelé už ve čtvrtek vyloučili, napsal portál Daily News.

Exmanželku bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa nalezla bez známek života v bytě v New Yorku její osobní asistentka. Přivolaný lékař už jen konstatoval smrt.

Vyšetřovatelé řešili právě to, zda ze schodů spadla a čím byl pád způsobený, uvažovali i o infarktu nebo jiné náhlé zdravotní indispozici.

Ivana Trumpová: Cesta z Gottwaldova mezi americkou smetánku

Koktejl

O smrti české rodačky ve čtvrtek jako první veřejnost informoval Trump, s nímž má tři děti – Ivanku, Donalda mladšího a Erika. Těm v pátek zaslal kondolenci i český prezident Miloš Zeman.

„Rád vzpomínám na naše setkání a zajímavé, inspirativní diskuse, které jsme na nich vedli. Vaše matka byla nejen vynikající sportovkyní a schopnou manažerkou, ale také si ji pamatuji jako laskavého a srdečného člověka. Kromě toho zůstala hrdou Češkou, která na svoji vlast nikdy nezapomněla,“ zavzpomínal na Ivanu Trumpovou, rozenou Zelníčkovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám