Hlavní obsah

Legrace mezi hráči Call of Duty se vymkla z rukou, policie zastřelila neozbrojeného mladíka

Policisté v kansaské Wichitě zastřelili muže, k němuž omylem zavolal zásahovou jednotku 25letý mladík. Ten se tak chtěl „odvděčit” svému známému, s nímž se pohádal kvůli známé akční počítačové hře Call of Duty. Policisté nyní zveřejnili nahrávku telefonátu na tísňovou linku.

Policií zveřejněné video ze střelby a záznam hovoru z tísňové linkyVideo: Wichita Police Department

 
Článek

Tyler Barriss ve čtvrtek zavolal na tísňovou linku, kde sdělil, že zastřelil svého otce a rodinu drží jako rukojmí. Oznámil, že má zbraň a že v domě rozlil hořlavinu. Jako bydliště však uvedl domnělou adresu svého soka, s nímž hrál hru po síti. Ve skutečnosti se však jednalo o adresu volajícímu zcela neznámého 28letého Andrewa Finche.

Podle policie šlo o tzv. swatting, tedy falešné tísňové volání, v jehož důsledku je na nahlášenou adresu vyslána zásahová jednotka SWAT. To se stalo i v tomto případě. Policisté dorazili na oznámenou adresu a dům obklíčili. Finch vyšel ven, ovšem podle policistů nereagoval na výzvy, aby dal ruce vzhůru. Naopak jimi měl pohybovat kolem pasu. Policisté proto začali střílet a mladého muže usmrtili. Později se ukázalo, že byl neozbrojený. Jeho rodina později vydala prohlášení, podle něhož na síti hry vůbec nehrál, uvedla BBC.

Foto: Bo Rader, ČTK/AP

Matka zabitého Andrewa Finche Lisa

„Nezodpovědné chování vtipálka uvedlo lidi a jejich život v nebezpečí. Pro každého zúčastněného to byla noční můra, včetně rodiny i policistů,“ uvedl šéf policejního oddělení ve Wichitě Troy Livingston. „Kvůli jednání šprýmaře máme nevinnou oběť. Kdyby nevolal na tísňovou linku, nebyli bychom tam jeli. Nebereme to jako legraci,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám