Hlavní obsah

Kouř zabíjel ve washingtonském metru

– Washington • Aktualizováno

Jeden člověk zahynul a dva další jsou v kritickém stavu poté, co se nadýchali hustého kouře ve washingtonském metru. Zranění utrpělo celkem 84 lidí, většina se jich nadýchala dýmu. Jedna stanice musela být evakuována a nejezdilo šest linek, uvedl list The Washington Post.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kouř zabíjel ve washingtonském metruVideo: Reuters

 
Článek

Hasiči ve stanici metra L’Enfant Plaza zasahovali v pondělí odpoledne místního času. Tunelem podzemní dráhy se začal šířit kouř, kvůli kterému byl přerušen provoz na šesti linkách metra.

„Stanice byla evakuována a je dočasně uzavřena,“ uvedlo podle AFP vedení metra v prohlášení.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

V úterý místní úřady uvedly, že zdrojem požáru byl zkrat. Když se voda dostala k napájecí koleji, vznikl elektrický oblouk.

Cestující podle listu The Washington Post vypověděli, že když se jejich vlak v tunelu zastavil, trvalo hodinu, než je hasiči dostali ven. Někteří pasažéři mezitím kvůli dýmu upadli do bezvědomí, další se zase dusili. Hasiči popřeli v televizi Fox News, že by zdržení bylo tak dlouhé, ale nepopřeli je. Potřebovali se před vstupem do tunelů ujistit, že napájecí kolej je odpojená.

Washingtonské metro je po newyorské podzemní dráze druhou největší takovou sítí v zemi. V červnu 2009 přišlo ve Washingtonu při srážce dvou souprav metra o život devět lidí a na 80 bylo zraněno.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám