Hlavní obsah

Kongresový výbor nevěří, že by Obama nechal Trumpa odposlouchávat

Washington

Obvinění amerického prezidenta Donalda Trumpa, že jeho předchůdce Barack Obama nechal odposlouchávat telefony v jeho newyorském sídle, vyznělo do prázdna. Tři vysoce postavení republikáni řekli, že pro to nejsou důkazy, uvedla CNN. Je mezi nimi i předseda sněmovního výboru pro zpravodajské služby Devin Nunes.

Foto: Reuters

Americký prezident Donald Trump během projevu v americkém Kongresu

Článek

„Nevěřím, že byla Trumpova věž odposlouchávána,“ řekl Nunes ve středu podle CNN. „Nemáme žádný důkaz, že k tomu došlo.“ Uvedl ale, že je možnost, že Trumpovy hovory byly shromažďovány.

Nunes a vysoce postavený demokrat Adam Schiff uvedli, že důkazy o tom chtějí mít do 20. března.

Trumpovy výroky se snažil už v pondělí mírnit jeho mluvčí Sean Spicer, který řekl, že když Trump uvedl v tweetu, že byl odposloucháván, takže nemyslel přímo odposlech, ale měl na mysli, že jsou jeho aktivity monitorovány, a že když mluvil o Obamovi, nemyslel tím přímo prezidenta jako osobu, ale jeho širokou administrativu. [celá zpráva]

Trump přitom tvrdil, že se určitě důkazy o odposleších najdou. [celá zpráva]

Nunes ovšem zpochybnil i podezření, že by se Trumpovi poradci scházeli s jinými Rusy než s velvyslancem: „Ne, toho si nejsem vědom.” Demokrat ze stejného výboru Adam Schiff ale namítl: „Na tuto otázku byt neodpověděl tak kategoricky jako můj kolega. Nemáme právo hovořit o obsahu vyšetřování.”

Reklama

Výběr článků

Načítám