Hlavní obsah

Kevin Spacey také čelí nařčení ze sexuálního obtěžování

Los Angeles

Hollywoodská hvězda Kevin Spacey je další z celebrit, které v USA čelí nařčení ze sexuálního obtěžování. Na veřejnosti vystoupil herec Anthony Rapp, jehož měl Spacey před lety na večírku lákat k sobě a naléhat na něj. Rappovi tehdy bylo 14 let. Spacey tvrdí, že si na nic nepamatuje, protože byl opilý. Rappovi nabídl omluvu.

Foto: , ČTK/AP

Kevin Spacey

Článek

„Opravdu si na to setkání nepamatuji, ale pokud jsem se tehdy choval tak, jak je to popisováno, pak mu dlužím nejhlubší omluvu,“ uvedl dnes 58letý herec a režisér.

K inkriminované události mělo dojít před 32 lety. Rapp, který hrál například ve sci-fi filmu Star Trek, přiznává, že Spacey, který ho měl na večírek ve svém bytě pozvat, vypadal opile.

Po večírku prý Rapp seděl na kraji postele, když do ložnice přišel Spacey. Nejprve ho prý vzal do náruče, jako když ženich přes práh dveří přenáší svou nevěstu, a pak na něj nalehl. „Snažil se mě svést,“ uvedl Rapp, který pak podle svých slov byt opustil.

Foto: , ČTK/AP

Anthony Rapp

Rapp současně přiznal, že našel odvahu sdělit svou zkušenost teprve poté, co byl obviněn vlivný hollywoodský producent Harvey Weinstein, jehož ze sexuálního obtěžování, napadení či znásilnění obvinilo více než 50 žen. [celá zpráva]

Postupně pak přišla další nařčení i vůči jiným osobnostem včetně exprezidenta George Bushe staršího. [celá zpráva]

Kevin Spacey se léta odmítal vyjádřit k povídačkám o své sexuální orientaci, upozornil server BBC. Nyní přiznal, že má rád muže.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám