Hlavní obsah

Kdo to točil? Z Weinsteinových filmů mizí logo kvůli obavám ze skandálu

Novinky, Stanislav Dvořák

Firma The Weinstein Co. zatají na aktuálních filmech jako The Wind River a Tulip Fever, že je produkovala. Bojí se, že by je ohrozilo jméno Harveyho Weinsteina, který je obviňován ze sexuálního obtěžování a znásilnění. Dosud však nebyl odsouzen.

Foto: John Carucci, ČTK/AP

Harvey Weinstein na fotografii z roku 2011

Článek

Jedná se o bezprecedentní postup, každý film z Hollywoodu na DVD nebo jiném nosiči nese označení produkční společnosti, filmaři ale nechtějí být spojeni s Weinsteinem, na kterého vypukl hon. Desítky obvinění, mnohdy léta starých, se na něj sypou ze všech stran.

Weinstein už nesmí být „podepsán” například na filmu The Wind River, který má nadšené recenze v zámoří i u nás a na filmovém festivalu v Karlových Varech se stal letos absolutním hitem.

Foto: Falcon

Jeremy Renner – dávný lovec v současnosti.

Snímek Taylora Sheridana vypráví krutý příběh o brutální vraždě dívky v horské indiánské rezervaci a následném vyšetřování, kterého se účastní i převelená agentka z města, naprosto neschopná v zasněžených horách něco vyšetřit nebo vůbec přežít. Recenze oceňují věrohodné a zajímavé postavy, vykreslení prostředí, scénář, napětí i herecké výkony. Spekuluje se, že by z toho mohl být alespoň jeden Oscar. Wind River bude k dispozici na Amazonu a iTunes, DVD má vyjít 14. listopadu.

Snímek Tulip Fever, historické drama s Alicií Vikanderovou v hlavní roli, je o dost méně úspěšný, komerčně i umělecky. V listopadu bude také k dispozici digitálně i na DVD. Logo se neobjeví ani u hororu Amityville: Probuzení od Dimension Films (pobočka The Weinstein Co.).

Server The Hollywood Reporter uvedl, že loga by se mohla odebírat dokonce i u starších filmů.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám