Hlavní obsah

Jsou to zločinci, co znásilňují, obul se do imigrantů Trump

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Zostra začal svoji kampaň do prezidentského úřadu americký miliardář Donald Trump. Při svém úterním vystoupení, během něhož oznámil kandidaturu, kromě jiného mluvil o velkém počtu přistěhovalců z Mexika a dalších latinskoamerických zemí v USA. Trump prohlásil, že jsou to zločinci a násilníci.

Foto: ČTK/AP

Donald Trump

Článek

Trump podle serveru Salon.com zněl, jakoby chtěl vyhlásit Mexiku válku. „Kdy porazíme Mexiko na hranici? Není to náš přítel, to mi věřte,“ oznámil davu svých příznivců v mrakodrapu Trump Tower v New Yorku a dodal, že USA jsou „smetištěm“, kam „Mexiko své nejlepší lidi neposílá“.

„Nepošlou sem lidi, jako jste vy,“ ukázal Trump do davu. „Posílají lidi se spoustou problémů, kteří ty problémy zavlečou k nám. Přinášejí drogy a zločinnost a znásilňují.“

„Předpokládám, že někteří jsou dobří. Hovořívám ale s pohraniční stráží a ti vám poví, kdo se to k nám hrne. Neposílají nám ty správné lidi,“ poznamenal dále miliardář a doplnil: „Přichází to z celé Jižní a Latinské Ameriky a zřejmě také z Blízkého východu. Ale to nevíme, protože nemáme žádnou ochranu a kompetence. Nevíme, co se děje, ale to musí skončit a rychle“.

Na kritickou reakci nemusel Trump dlouho čekat. Mluvčí největší hispánské organizace za lidská práva National Council of La Raza označila jeho slova za absurdní. „Je to muž s patologickou potřebou být středem pozornosti,“ uvedla Lisa Navarreteová. „Je to neskonale hloupý muž, který netuší, o čem mluví,“ dodala s tím, že Trumpovy výroky se nezakládají na skutečnosti.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám