Hlavní obsah

FBI při akci proti dětské prostituci zachránila 168 dětí

– Washington
Novinky, rei

Policie ve více než stovce amerických měst podnikla rozsáhlý zátah proti organizátorům dětské prostituce. Kromě toho, že zatkla 281 podezřelých, osvobodila 168 dětí. V pondělí to oznámil ředitel Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI) James Comey.

Foto: Novinky

Článek

„Naše děti nejsou na prodej,“ prohlásil Comey a varoval, že zátah, který trval týden a podílely se na něm čtyři stovky policistů, není poslední.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jak upozornil server BBC, byla to osmá taková operace FBI za posledních jedenáct let. Vyšetřovatelé při nich osvobodili téměř 3600 dětí a akce vedly k odsouzení 1450 lidí.

FBI doplnila, že některé z osvobozených dětí byly obchodníkům prodány přes internet. Spousta z nich byla sice dříve evidována sociálními úřady, ale jejich zmizení nikdo nehlásil. Podle Johna Ryana z Národního centra pro nezvěstné a zneužívané děti musí pouze ve dvou federálních státech úřady a agentury povinně hlásit zmizení dítěte v jejich péči.

Reklama

Výběr článků

Načítám