Hlavní obsah

Epsteinova expřítelkyně má na krku dalších osm obvinění

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Expřítelkyně zesnulého amerického finančníka Jeffreyho Epsteina čelí novým obviněním z obchodu s lidmi a napomáhání k sexuálnímu zneužívání nezletilých. Celkem bylo proti Ghislaine Maxwellové (59) vzneseno osm obvinění týkajících se čtyř dívek.

Foto: Reuters TV, Reuters

Ghislaine Maxwellová na snímku z roku 2013

Článek

Prokuratura vznesla nová obvinění v souvislosti s novou údajnou obětí. Podle vyšetřovatelů Maxwellová pro Epsteina sehnala tehdy 14letou dívku. Ta pak finančníkovi v letech 2001 až 2004 v jeho rezidenci v Palm Beach poskytovala erotické masáže a zapojovala se s ním do různých sexuálních praktik, tvrdí obžaloba.

Obvinění proti finančníkově expřítelkyni se tak nově týkají činů z let 1994 až 2004. Maxwellové, která čeká na začátek procesu za mřížemi, hrozí až 35 let vězení.

Epsteinova přítelkyně popřela, že se podílela na jeho zločinech

Amerika

Epstein byl už v roce 2008 v rámci tajné dohody za sexuální zneužívání odsouzen na 18 měsíců „vězení“, které mu umožňovalo cestovat za prací.

Více než deset let poté měl začít nový proces, finančník se dle oficiální verze oběsil v cele v srpnu 2019, když očekával začátek procesu. Čelil obviněním ze zneužití desítek dívek, z nichž nejmladší bylo 14 let.

První obvinění kolem Epsteinovy smrti: Dva dozorci falšovali záznamy

Amerika

Reklama

Výběr článků

Načítám