Hlavní obsah

Ebolou se nakazila druhá zdravotnice v Texasu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Austin

V americkém státě Texas se nakazila druhá zdravotnice ebolou. Tamní zdravotnické úřady ve středu potvrdily, že první test prokázal přítomnost viru smrtící krvácivé horečky. Zjištění má potvrdit druhý test.

Foto: Jim Young, Reuters

Pracovník v ochranném oděvu odnáší kontaminované věci z bytu v Dallasu, kde přebýval Liberijec nakažený ebolou.

Článek

Šestadvacetiletá zdravotní sestra Amber Vinsonová se stejně jako její kolegyně nakazila od muže z Libérie, o něhož pečovala v dallaské nemocnici. Thomas Duncan zemřel minulý týden. U sestry se příznaky začaly projevovat v úterý. Hned byla umístěna do karantény, uvedla stanice CNN.

Žena je druhou nakaženou, o prvním případu informovaly úřady v neděli.

Specialisté sledují zdravotní stav 48 lidí, s nimiž přišel pacient do styku. Zjišťují také, s kým se setkávala nově nakažená sestra.

Počet obětí eboly nadále prudce stoupá, je jich už více než 4400, a to převážně v západní Africe.[celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

První případ eboly ve Spojených státech

Spojené státy mají první případ výskytu eboly na svém území. Nekažený pacient je v izolaci v nemocnici v Dallasu ve státě Texas. Hospitalizovaný muž se nedávno...

V USA zemřel muž nakažený ebolou

Thomas Duncan, který byl od konce září hospitalizován s ebolou v americkém městě Dallas, zemřel. Uvedla to BBC. Muž se nakazil v rodné Libérii.

Výběr článků

Načítám