Hlavní obsah

Dva výbuchy v amerických továrnách si vyžádaly čtyři oběti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Nejméně čtyři lidé zahynuli a 18 bylo zraněno při dvou pondělních explozích v průmyslových podnicích v centrální části USA. Po výbuchu ve výrobně krmiva pro zvířata ve státě Nebraska vypukl rozsáhlý požár, který likvidovaly desítky hasičů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Areál výrobny krmiv v Nebrasce, který po explozi zachvátil požárVideo: Reuters

 
Článek

V ocelárně společnosti Mid-American Steel and Wire ve městě Madill v Oklahomě při explozi tavící pece zemřeli dva lidé. Jeden člověk byl podle šerifa Eda Kenta převezen do nemocnice. Vyšetřovatelé po bezprostřední příčině neštěstí pátrají.

Vážnější následky měl požár ve výrobně krmiv společnosti International Nutrition  ve města Omaha, kde zemřeli dva lidé, a deset ze sedmnácti zraněných bylo převezeno do nemocnice. Čtyři zůstávají v kritickém stavu.

Foto: Nati Harnik, ČTK/AP

Škody způsobené výbuchem v omažské továrně International Nutrition

Část budovy závodu se po explozi zřítila a závod začal hořet, informoval média šéf místních hasičů Bernard Kanger. Uvnitř bylo v době neštěstí 38 zaměstnanců, z nichž 36 se podařilo zachránit.

Oheň se pěti desítkám zasahujících hasičů podařilo zlikvidovat a záchranáři budou prohledávat zničenou část podniku, neboť podle Kangera není jasné, zda nebyl kromě zaměstnanců v závodě ještě někdo jiný. Zatím vynesli jen tělo 53letého Keitha Everetta.

Foto: Nati Harnik, ČTK/AP

Výbuchem poškozená továrna International Nutrition v Omaze

Příčina exploze je podle vyšetřovatelů nejasná a její zjišťování může trvat dlouhé dny. Podniky vyrábějící krmiva pro zvířata však experti považují za riziková pracoviště, protože tam dochází k hromadění prachu ze surovin k výrobě krmiv. Právě koncentrace prachu hrozí podle expertů požáry a explozemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám