Hlavní obsah

Dopravní letadlo v Los Angeles vypustilo palivo na dětské hřiště

Los Angeles

Dopravní letadlo aerolinek Delta letící do Šanghaje vypustilo před nouzovým přistáním na mezinárodním letišti v kalifornském Los Angeles palivo, které zasáhlo dětské hřiště v centru města. Nejméně 17 dětí a devět dospělých bylo ošetřeno s podrážděním kůže a dýchacími potížemi, informovala s odvoláním na úřady agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Letadlo vypustilo palivo na dětské hřiště v LAVideo: Reuters

 
Článek

Sprchou leteckého petroleje bylo zasaženo hřiště základní školy v losangeleské čtvrti Cudahy. Podle hasičů nebyla újma na zdraví dětí vážná a událost se obešla bez nutnosti jejich převozu do nemocnice. Palivo popsali jako mlhu.

Foto: Damian Dovarganes, ČTK/AP

Evakuace dětí z hřiště v Los Angeles, na které zřejmě dopadlo palivo vypuštěné letadlem společnosti Delta.

„Let Delta Air Lines nahlásil stav nouze po startu z mezinárodního letiště v Los Angeles, vrátil se na letiště a bez problémů přistál,” sdělil mluvčí americké letecké správy Allen Kenitzer. Dodal, že úřad okolnosti incidentu z úterního večera „důkladně prošetřuje”.

Foto: Matt Hartman, ČTK/AP

Letadlo společnosti Delta Air Lines mířící do Šanghaje vypouští palivo před návratem zpět do Los Angeles k nouzovému přistání.

Podle leteckých předpisů může být palivo z letadel vypuštěno v případě nouze, avšak jen nad vymezeným neobydleným územím a raději ve velké výšce, aby se před dopadem na zemi mohlo rozptýlit na drobné kapky, uvedla letecká správa.

Foto: Damian Dovarganes, ČTK/AP

Evakuace dětí z hřiště v Los Angeles, na které zřejmě dopadlo palivo vypuštěné letadlem společnosti Delta.

Letadlo mělo problémy s pravým motorem, který přestal pracovat. „Tady Delta 89. Na pravém motoru se nám zastavil kompresor,“ uvedl pilot při konverzaci s věží. Stroj na letu 89 udělal okruh nad jižní Kalifornií a vrátil se na letiště.

Reklama

Výběr článků

Načítám