Hlavní obsah

Část amerických kongresmanů spatří bin Ládinovy fotky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Členům výborů pro ozbrojené služby a zpravodajství v americkém Senátu i ve Sněmovně reprezentantů bude umožněno spatřit fotografie zabitého bin Ládina, které se americký prezident Barack Obama rozhodl nezveřejnit. Uvedla to CNN s odvoláním na vysokého amerického představitele.

Foto: Profimedia.cz

Usáma bin Ládin na archivním snímku

Článek

Obrázky ale zákonodárci nedostanou, jen budou moci ve vyhrazené době zajít do budovy tajné služby CIA v Langley, kde jim budou ukázány. Panují obavy, že by jinak fotografie mohly uniknout na veřejnost.

Senátorka Dianne Feinsteinová, která stojí v čele senátního výboru pro zpravodajské služby, tuto informaci CNN potvrdila.

Ohledně zveřejnění fotografií panovaly mezi americkými představiteli velké rozpory. Americký prezident se nakonec rozhodl fotografie nezveřejňovat, i když šéf CIA Leon Panetta byl pro. [celá zpráva]

Obama to zdůvodnil tím, že fotografie jsou příliš drastické a mohly by pobouřit muslimy. Podle něj ani fotografie nezabrání tomu, aby se neobjevovaly hlasy pochybovačů, že bin Ládin nebyl zabit nebo nebyl zabit v Abbottábádu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám