Hlavní obsah

Bylo by to moc práce. Ivana Trumpová vysvětluje, proč odmítla post velvyslankyně v Česku

– Washington • Aktualizováno

Bývalá manželka amerického prezidenta Donalda Trumpa odmítla nabídku stát se velvyslankyní v rodném Česku. Post ambasadorky v Praze Trumpové nestál za to, aby se vzdala svého dosavadního stylu života. V pondělí o tom informoval deník The New York Post.

Foto: Profimedia.cz

Ivana Trumpová

Článek

„Můj bývalý mi řekl. Pokud to chceš, dám ti to. Jsou to čtyři roky v Praze, takže nashle Miami, nashle New Yorku na jaře a na podzim a nashle Saint-Tropez v létě,“ vysvětlila New York Postu Ivana Trumpová, která se narodila v roce 1949 ve Zlíně.

„Mám ráda svou svobodu a chci si dělat, co budu chtít. Vydat se, kam budu chtít a s kým budu chtít. Nepotřebuji prestiž a je to práce (velvyslankyně) od rána do večera,“ řekla americkému listu bývalá modelka a nynější podnikatelka, která právě vydává knihu o tom, jaké to je vychovávat děti po boku Donalda Trumpa.

Byla bych skvělá. Ale nechce se mi

O tom, že osmašedesátileté Ivaně Trumpové nechybí sebevědomí, svědčí i odpověď na dotaz, zda by roli velvyslankyně Spojených států v České republice zvládla. „Jestli bych byla skvělá? Ano byla, protože umím vyjednávat, jsem byznysmenka a umím bavit. Je to (ale) hodně práce, tak jsem řekla ne,“ dodala Trumpová.

Foto: Profimedia.cz

Donald Trump se svou ženou Ivanou koncem 80. let.

O tom, že by byla Trumpová vhodnou kandidátkou na americkou velvyslankyni v Praze, hovořil krátce po zvolení jejího bývalého manžela do Bílého domu český prezident Miloš Zeman.

Zeman: Zuřil jsem, když odmítla

Ten podle svých slov zuřil, když Trumpová nabídku odmítla. „Já jsem naprosto zuřil, a mít s sebou hůlku, tak by následovala analogická scéna jako s ministerským předsedou (Bohuslavem) Sobotkou,” prohlásil Zeman koncem června v televizi Barrandov.

Trumpové prý vyčetl, že si měla stát za tím, co dříve řekla, a měla by cítit zodpovědnost vůči zemi, z níž pochází. „A vy od této odpovědnosti zbaběle utíkáte,” řekl Zeman podle svých slov Trumpové.

Donald Trump se s českou rodačkou oženil v roce 1977 a rozvedl se v roce 1992, kdy navázal vztah se svou druhou ženou Marlou Maplesovou. Nyní žije s manželkou Melanií, která rovněž přijala jeho jméno.

Reklama

Výběr článků

Načítám