Hlavní obsah

Bublina splaskla: Trump na Obamu nic nemá. Podle prezidenta spolu žili v Keni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký miliardář Donald Trump, který je velkým odpůrcem amerického prezidenta, sliboval velkou bombu, která může ovlivnit výsledky voleb. Spekulovalo se, že může jít o starší žádost o rozvod, nakonec ale Trump jen slíbil pět miliónů dolarů na charitu, když prezident zveřejní své záznamy ze studií a z pasu. Trump se snaží dokázat, že se Barack Obama nenarodil na Havaji.

Foto: Kevin Lamarque, Reuters

Prezident USA Barack Obama

Článek

Trump se opět pokouší dokázat, že Obama nemůže být americkým prezidentem, protože se nenarodil na území USA, ale v Keni. Ani zveřejnění velkého rodného listu ze strany Obamy na tom nic nezměnilo.

Nyní řekl, že dá pět miliónů té charitě, kterou určí Barack Obama, pokud „prezident zveřejní svou přihlášku a záznamy ze studií a když zveřejní své záznamy z pasu a žádosti (o víza).“

Trump tedy nepředložil údajnou žádost Obamových o rozvod, jak o tom spekuloval jeho investiční poradce a o které se psalo v knize Amatér. Bílý dům už letos na jaře popřel, že by taková žádost kdy vznikla. [celá zpráva].

Obama: Hráli jsme v Keni fotbal

Obama ale na Trumpa zareagoval v diskusním pořadu NBC Tonight s Jayem Lenem.

Když se ho Leno ptal, co na něj Trump má, řekl Obama: „Víte, všechno se to vztahuje k tomu, když jsme spolu vyrůstali v Keni. Pořád jsme běhali na fotbalovém hřišti, a on v tom nebyl dobrý. Když jsme se nakonec přestěhovali do Ameriky, myslel jsem, že to skončilo.“

Obama pak dodal, že ve skutečnosti se s Trumpem nikdy osobně nesetkal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám