Hlavní obsah

Brazilský anesteziolog měl znásilnit pacientku během císařského řezu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rio de Janeiro

Brazílií otřásá případ lékaře, který je podezřelý, že znásilnil pacientku během císařského řezu. Omámené ženě při komplikovaném porodu čerstvě atestovaný anesteziolog strčil rozkrok před obličej a podle záznamu a svědků ji nejspíš sexuálně zneužil. Panuje navíc podezření, že to ten den neudělal poprvé. V úterý na to upozornil deník The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Chování dvaatřicetiletého lékaře Giovanniho Quintella Bezerraeho se stalo předmětem zvýšené pozornosti, když začalo být personálu nemocnice da Mulhera v Riu de Janeiro podezřelé velké množství utišujících prostředků, které pacientkám podává.

Podle Daily Mailu jim dával takové dávky, že nebyly po porodu nebo císařském řezu schopny pochovat své novorozence.

Zdravotnický personál proto na operační sál instaloval kameru a sledoval, co Bezerra v domnění, že ho nikdo nesleduje, s pacientkami dělá. Vyšlo najevo, že zneužíval situace, kdy se zbytek zdravotnického týmu věnoval císařskému řezu.

Na záznamech z kamery je vidět, jak je lékař „otočený směrem ke krku a hlavě pacientky a levou paží pohybuje tam a zpět. Podle ohnutí paže to vypadá, že přidržoval hlavu pacientky u své pánevní oblasti,“ cituje brazilský server G1.globo Rio de Janeiro nejmenovaného svědka. Celé to prý trvalo deset minut.

„V životě jsem se s ničím podobným nesetkala,“ komentovala případ Barbara Lombaová, která má vyšetřování případu na starost.

Oběť vypověděla, že si incident vybavuje, myslela si ale, že měla halucinace. Byla ten den už třetí pacientkou, kterou podezřelý anesteziolog ošetřoval. Panuje proto podezření, že nebyla jeho první obětí.

Policie ocenila duchapřítomnost zdravotnického personálu nemocnice, který na sexuální zneužívání pacientek upozornil, předtím ho zdokumentoval a ještě dosvědčil.

Lékař tak putoval rovnou do vazby. Hrozí mu 8 až 15 let vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám