Hlavní obsah

Americká sestřička se na TikToku chlubila nenošením roušky, teď ji čeká vyšetřování

Novinky, drk
Salem

Oregonskou sestřičku z onkologického oddělení čeká vyšetřování poté, co se na sociální síti TikTok chlubila porušováním protikoronavirových opatření. Zdravotní společnost, pro kterou pracuje, to oznámila na Facebooku.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Žena na videích přiznává, že nenosí roušku, cestuje a nechává svoje děti chodit na návštěvy ke kamarádům. Uživatele její příspěvky pohoršily. „Představte si, že pracujete v době pandemie jako sestra na onkologii a chlubíte se nedodržováním opatření,“ napsal jeden z komentujících.

Server BuzzFeed ženu identifikoval jako Ashley Gramesovou pracující pro společnost Salem Health. Řada lidí si na její chování u zaměstnavatele stěžovala. Ta zanedlouho reagovala.

„Děkujeme všem, kteří nás na toto upozornili,“ stojí v prohlášení, které Gramesovou explicitně nejmenuje. Společnost dále uvedla, že je s dotyčným člověkem zahájeno vyšetřování, po jehož dobu svoji práci nebude vykonávat.

Měl přijít vyhazov, myslí si uživatelé

Ne všechny ale taková reakce uspokojila. „Jak můžete být zdravotnická instituce, když vaši zaměstnanci nedůvěřují vědě?“ ptal se jeden z uživatelů. „Kdo by chodil do nemocnice, kde zdravotní sestry nerozumí základním hygienickým pravidlům?“ napsal další. Podle některých by měla být Gramesová okamžitě vyhozena.

Moderna požádá o mimořádné schválení své vakcíny v USA i Evropské unii

Koronavirus

Spojené státy evidují za listopad 4 miliony případů nákazy. Řada odborníků očekává třetí vlnu. Hlavní epidemiolog americké vlády varoval, že nedávné cestování spojené s oslavami Dne díkůvzdání bude mít za následek nárůst v počtu nakažených.

Od začátku pandemie zemřelo v USA více než 265 tisíc lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám