Hlavní obsah

Američanky chtěly v USA spáchat atentát s pomocí plynových bomb a papiňáků

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Americký Federální úřad pro vyšetřování (FBI) zadržel ve čtvrtek v New Yorku dvojici žen z Queensu, které plánovaly provést v USA bombový útok. Informovaly o tom televize ABC a NBC.

Foto: Novinky

Článek

Podle FBI dvě spolubydlící 28letou Noelle Velentzasovou a 31letou Asii Siddiquiovou zadržela v Brooklynu speciální jednotka pro boj s terorismem. Dvojice by měla být ještě ve čtvrtek před newyorským soudem obviněna ze spiknutí s cílem odpálit nálože v USA.

Nejmenovaný bezpečnostní zdroj ABC News uvedl, že k bezprostřednímu ohrožení veřejnosti nedošlo, neboť FBI ženy dlouhodobě monitorovala v rámci rozsáhlé tajné operace a žádné výbušné zařízení nesestavily. Agent FBI s nimi byl v kontaktu.

Siddiquiová je stíhána, že měla několik láhví s propanem a návody, jak je předělat na výbušná zařízení. Agentovi FBI také řekla, že její komplicka je od atentátu na bostonském maratónu posedlá tlakovými hrnci.

„Můžete je naplnit mnoha věcmi, a nemusí to být jen jídlo,“ řeka mu Velentzasová. Prý se ztotožnila s ideologií džihádu a měla zájem o terorismus. Oceňovala také atentátníky z 11. září.

Na telefonu měla obrázek bin Ládina s kalašnikovem.

Reklama

Výběr článků

Načítám