Hlavní obsah

Američané hodili do koše přes patnáct milionů dávek vakcíny

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vlády států USA a americké lékárny vyhodily od začátku března nejméně 15,1 milionu dávek očkovacích látek. S odvoláním na nová vládní data o tom informovala stanice NBC News, podle níž jde ale zřejmě o stále podhodnocený údaj.

Foto: Dado Ruvic, Reuters

Článek

Z celonárodních řetězců lékáren nahlásila nejvíce nevy­užitých vakcín společnost Walgreens, kde do koše putovalo 2,6 milionu dávek, uvedlo federální Centrum pro prevenci a kontrolu nemocí (CDC). V závěsu za touto firmou následovaly společnosti CVS (2,3 milionu vyhozených dávek), Walmart (1,6 milionu) a Rite Aid (1,1 milionu).

V Řecku poslali domů 6000 zdravotníků, dokud se nedají očkovat

Zahraniční

Ztráty však do registru CDC hlásí samy lékárny a jednotlivé státy, přičemž neobsahuje kompletní údaje ze všech států či federálních poskytovatelů očkování. Celkové množství vyhozených dávek přitom zůstává „extrémně nízké“, tvrdí mluvčí CDC Kristen Nordlundová.

Důvody vyhazování očkovacích látek ve federálním registru uváděny nejsou – může jít například o neudané dávky z již otevřených ampulí, špatné skladovaní, poškozené ampule či o ztracené vakcíny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám