Hlavní obsah

Američan vystřílel část rodiny, mstil se za odepření kontaktu s dítětem

– Los Angeles • Aktualizováno
Novinky,

Šestadvacetiletý muž zastřelil ve čtvrtek v Los Angeles svou bývalou přítelkyni, s níž měl devítiměsíční dítě, jejího bratra a otce. Vážně také zranil matku své přítelkyně. Útočník se zřejmě chtěl pomstít za to, že mu rodina chtěla znemožnit přístup k dítěti, uvedla agentura AP.

Foto: Kevin Bartram, Reuters

Článek

Podle svědků vtrhl šestadvacetiletý Joseph Mercado do domu s kalašnikovem ve čtyři ráno místního času a začal střílet na lidi uvnitř. Svou bývalou přítelkyni a jejího bratra zabil, jejich rodiče postřelil. Otec po převozu do nemocnice podlehl svým zraněním. Matka je v kritickém stavu. Dalších šest členů rodiny se zachránilo rychlým útěkem.

"Lidé skákali z oken a ze střechy, aby unikli," řekl zástupce šerifa Larry Waldie. "S municí, kterou měl, by mohl zabít všech deset lidí."

Útočník také rozlil před domem benzín. "Vypadalo to, že by mohl zkusit dům zapálit," dodal šerif Don Slawson.

V dalším řádění mu zabránil jeden z jeho dvou zástupců, kteří byli zrovna na hlídce, když uslyšeli střelbu. Kulka, kterou vypálil, muže škrábla na hlavě. Zraněný Mercado byl poté odvezen na policejní stanici.

Podle svědků měl Mercado spory s matkou své bývalé přítelkyně, která mu vyhrožovala, že mu znemožní přístup k jeho dítěti. Dívka, která se s ním rozešla, si našla nového přítele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám