Hlavní obsah

Američan v e-mailu odhalil ženinu nevěru, byl obviněn z hackerství

Novinky, rei
Michigan

Američana Leona Walkera z Michiganu čeká soud, protože vnikl do e-mailového účtu své ženy. Muž při tom zjistil, že je mu žena nevěrná. O případu informoval v úterý list The Guardian.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Když Walker zjistil, že ho manželka Clara, která předtím byla dvakrát vdaná, podvádí se svým druhým manželem, přeposlal e-maily ženině prvnímu manželovi a otci jejího syna. Clařin druhý manžel byl v minulosti zatčen za to, že ji před synem bil, a Walker se údajně obával o bezpečnost hocha. Jeho otec následně požádal, aby mu dítě bylo svěřeno do péče.

„Udělal jsem, co jsem musel. Šlo o bezpečí dítěte,“ řekl Walker v rozhovoru pro média.

Jakmile Clara zjistila, že jí její třetí manžel vnikl do elektronické pošty, nahlásila ho policii, a žalobkyně okresu Oakland Walkera obvinila z porušení zákona proti počítačovému pirátství, který byl přijat zejména na ochranu obchodních tajemství. Walker argumentuje, že počítač s manželkou, s níž se mezitím rozvedl, sdílel. Clara tvrdí, že počítač byl jen její.

Právníci upozorňují, že případ je precedentem, který by mohl spustit lavinu žalob vzhledem k tomu, že za téměř polovinou rozvodů v USA, a nejen tam, stojí nějaká forma slídění jako čtení textových zpráv či emailů partnera.

Walkera čeká první stání v únoru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám