Hlavní obsah

Agenti vtrhli do domu Jacksonova lékaře kvůli důkazům o zabití zpěváka

Las Vegas

Federální agenti v úterý prohledali dům bývalého osobního lékaře zesnulého zpěváka Michaela Jacksona Conrada Murrayho v Las Vegas. Domovní prohlídka byla součástí vyšetřování okolností úmrtí "krále popu" a agenti hledali hlavně důkazy, jež by svědčily o zabití zpěváka.

Článek

Murray byl s Jacksonem v okamžiku jeho smrti. Protidrogoví agenti už minulý týden prohledali lékařovu ordinaci a sklad. Murray sídlí v Las Vegas a lékařskou licenci má pro Kalifornii, Nevadu a Texas.

Policie oznámila, že Murray s policií i agenty při prohlídce spolupracoval a že ho policie nevede jako podezřelého. Nicméně server TMZ.com, který má exkluzivní policejní zdroj, napsal, že vyšetřovatelé jsou přesvědčení, že Murray nevěnoval zpěvákově stavu po podání léku dostatečnou pozornost.

Podle AP Jackson dostával nitrožilní anestetikum propofol, aby se mohl vyspat. Jackson zemřel 25. června a Murray mu prý medikament zavedl krátce po půlnoci předchozího dne. Ačkoli toxikologické testy stále nejsou dokončeny, vyšetřovatelé se kloní k názoru, že propofol způsobil srdeční zástavu. Jackson toto anestetikum užíval asi dva roky a policie nyní prověřuje, kolik lékařů mu ho kromě Murraye aplikovalo.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám