Hlavní obsah

Vrah školaček v Pensylvánii vraždu plánoval

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NICKEL MINES

Ve středu vyšla najevo skutečnost, že Charles Carl Roberts IV, který vraždil na škole náboženské komunity amišů ve městě Nickel Mines, svoji vraždu plánoval nejméně týden. Již šest dnů před útokem na školu totiž nakupoval zásoby, které považoval pro útok za nezbytné.

Článek

Vrah si nejprve učinil seznam toho, co je pro celou akci nezbytné pořídit, pak věci postupně nakoupil. Dopředu sepsal také čtyři dopisy pro své příbuzné. Plánoval, že si po vraždě dívek vezme život. Muž, který se živil jako řidič kamiónu, zabil pět dívek, šest dalších se nachází v kritickém stavu. Všechny byly ve věku mezi šesti až třinácti lety. [celá zpráva]

Muž si na místo činu vezl několik zbraní, náhradní oblečení, zásoby lepící pásky a toaletní papír. Roberts zřejmě plánoval delší pobyt ve škole a zřejmě i sexuální násilí, v jeho věcech se totiž nalezl také lubrikační gel. Útok byl však nakonec z neznámých důvodů zřejmě o mnoho kratší, než sám vrah očekával. Svázané dívky začal jednu po druhé střílet do hlavy, poté obrátil zbraň proti sobě.

Najevo vyšla částečně i Robertsova motivace. Jeho život prý nevratně ovlivnila smrt dcerky Elise, která se v roce 1997 narodila předčasně a zemřela dvacet minut po narození. Ve svém dopisu manželce uvedl, že ho duch malé dcerky po léta strašil.    

Roberts se v telefonátu své manželce zmínil o tom, že před dvaceti lety zneužíval své dvě ještě mladší příbuzné a sní o tom dělat to samé znovu. Policie tuto skutečnost zatím nepotvrdila, muži by v té době muselo být pouhých dvanáct let. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám