Hlavní obsah

Syn Usámy bin Ládina je po smrti, tvrdí bezpečnostní složky USA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hamza bin Ládin, nejmladší syn vůdce teroristické organizace Al-Káida Usámy bin Ládina, zemřel. Napsal to server týdeníku Focus s odkazem na informace několika amerických bezpečnostní zdrojů. Údajně měl zemřít někdy během posledních dvou let, informace se ale podařilo ověřit až nyní. Kde a kdy třicetiletý muž zemřel, není jasné.

Foto: Profimedia.cz

Hamza bin Ládin, syn hlavy teroristické orgnaizace Al-Káida Usámy bin Ládina

Článek

Americký prezident Donald Trump zprávu bezpečnostních zdrojů zatím nekomentoval.

Bin Ládinův nejmladší syn se k al-Káidě přidal v roce 2015 a od té doby se pravidelně objevoval na nahrávkách a videích, v nichž vyzýval k útokům a hrozil Spojeným státům a zemím NATO. Pentagon tvrdí, že Hamza bin Ládin sjednocoval džihádisty a měl stanout v čele organizace Al-Káida.

Vloni v srpnu se objevila informace, že se Hamza bin Ládin oženil, za manželku pojal dceru jedné z hlavních postav teroristických útoků z 11. září 2001 Muhammada Atty, napsal německý deník Bild. Svatbu měl potvrdit nevlastní bratr Usámy Ahmad al-Attas.

Letos v únoru Washington vypsal odměna ve výši milion dolarů za pomoc při jeho dopadení ve kterékoli zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám