Hlavní obsah

Sněhová bouře odřízla 330 tisíc Američanů od elektřiny

Washington

Více než 330 tisíc odběratelů se ocitlo bez dodávek elektřiny kvůli silné sněhové bouři, která o víkendu postihla jihovýchod Spojených států. Úřady v některých oblastech vyzvaly obyvatele, aby nevyjížděli kvůli sněhu i mrznoucímu dešti na silnice. V neděli o tom informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Sněhová bouře v USA (video je bez zvuku)Video: AP

 
Článek

Většinu problémů s dodávkou elektřiny hlásí Severní Karolína, kde se bez proudu ocitlo téměř 180 tisíc odběratelů. Výše položené oblasti státu mohou podle meteorologů počítat v následujících hodinách s tím, že napadne i více než třicet centimetrů sněhu.

Guvernér státu Roy Cooper již vyhlásil mimořádný stav. Obyvatele Severní Karolíny vyzval, aby nevyjížděli na silnice a raději zůstali doma, „balili dárky, zdobili stromeček a koukali se na fotbal”. Pro lidi, kteří potřebují střechu nad hlavou, Severní Karolína otevřela jedenáct nouzových ubytoven.

Foto: Travis Long, ČTK/AP

Pohotovostní vůz amerických energetiků, kteří se potýkají s nepřízní počasí

Celkem zhruba 150 tisíc odběratelů je bez proudu také v Jižní Karolíně, Tennessee, Alabamě a Mississippi. Podle energetiků by se v následujících hodinách mohlo bez dodávek elektrické energie ocitnout celkově až půl milionu lidí.

Letiště u největšího města Severní Karolíny Charlotte, které je šestým nejvytíženějším vzdušným přístavem ve Spojených státech, muselo kvůli sněhové bouři zrušit už zhruba tisícovku letů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám