Hlavní obsah

V Kalifornii napadla žena betonovou cihlou 91letého přistěhovalce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká policie vyšetřuje násilný útok, jehož obětí se v Los Angeles stal 91letý přistěhovalec z Mexika. Podle svědků na něho zaútočila místní žena betonovou cihlou, načež se k útoku přidala skupina mladíků. Stařec, který v USA žije legálně, skončil v nemocnici s rozbitou lícní kostí a zlomenými žebry, napsal list The Washington Post.

Foto: Vojtěch Pospíšil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mexický důchodce Rodolfo Rodríguez podle svědků incidentu minulou středu na chodníku nechtěně strčil do mladé dívky, jejíž matka se na něho vzápětí obořila. Udeřila ho cihlou a křičela, aby se "vrátil do své země".

„Snažila jsem se mu pomoci, ale ta žena křičela: ‚Jestli sem přijdeš, praštím do tvého auta stejnou cihlou‘,“ řekla washingtonskému deníku Misbel Borjasová.

K útočnici se podle ní vzápětí přidala skupinka mladých mužů, kteří Rodrígueze nařkli, že se snažil dívku unést. Kopali do něj, když už ležel na zemi, a šlapali mu na hlavu.

Případ nyní vyšetřuje losangeleská policie, která nezveřejnila žádné podrobnosti.

Podle statistik zveřejněných americkými médii vzrostl v loňském roce počet násilných činů spáchaných proti hispánské populaci v Kalifornii o více než 50 procent.

Reklama

Výběr článků

Načítám