Hlavní obsah

Záchranáři v Chicagu měli postřeleného za mrtvého a přikryli ho. Přitom stále dýchal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Chicago

Nepříjemný přehmat se stal záchranářům v americkém městě Chicago. Když dorazili na místo přestřelky, označili jednoho ze zraněných za mrtvého. Jeho tělo překryli plachtou a věnovali se dalším zraněným. Až na upozornění svědků, že údajně mrtvý dýchá, se k němu zdravotníci vrátili a začali s resuscitací, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Zdravotníci v Chicagu považovali postřeleného za mrtvého, on přitom stále žilVideo: Reuters

 
Článek

Večírek, který se konal v noci na úterý, skončil divoce - zběsilou střelbou, po níž na chodnících Chicaga zůstali těžce zranění. Když na místo dorazili záchranáři, začali zraněné takzvaně třídit, tedy rozhodovat, kdo má jaká zranění a kdo potřebuje poskytnout pomoc nejrychleji.

V tu chvíli se stala chyba. Jeden ze zraněných, který byl později identifikován jako 17letý Erin C., byl několikrát střelen do hlavy. Utrpěl devastující zranění a záchranář se domníval, že je mrtvý. Překryl ho plachtou a věnoval se dalším postřeleným. Teprve později, když si svědci všimli, že postřelený stále dýchá a upozornili záchranáře, ti se k němu vrhli a začali ho ošetřovat. Ze záznamů kamer na místě vyplývá, že záchranářům trvalo zhruba 15 minut, než se postřelenému mladíkovi začali věnovat.

Mladík byl v kritickém stavu převezen do nemocnice, kde v úterý v 01.19 nakonec zemřel. Případ se nyní prošetřuje, pomoci by měl kamerový systém. „Chápu, že se záchranáři postřeleného považovali za mrtvého. Utrpěl tak devastující zranění, že nepředpokládali, že je přežil, proto ho pokryli plachtou a věnovali se dalším zraněným,“ uvedl Anthony Riccio, zástupce šéfa chicagské policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám