Hlavní obsah

Pasažér boeingu natáčel drama na palubě poté, co část motoru prorazila okno

– Filadelfie

Agentura AP zveřejnila záběry, které v úterý pořídil cestující na palubě Boeingu 737-700 společnosti Southwest Airlines krátce poté, co explodoval jeden z motorů, jeho část rozbila okno a způsobila dekompresi v kabině.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Jeden z cestujících natáčel během nouzového přistání na palubě letadla Southwest AirlinesVideo: AP

 
Článek

Náhlý pokles tlaku téměř vysál matku dvou dětí z letadla. Ženu na palubě udrželi ostatní cestující, přesto svým těžkým zraněním nakonec podlehla. Devětadvacetiletý Marty Martinez seděl jen o několik řad za ní a natáčel.

Animace tragické nehody letadla Southwest Airlines, při které byla jedna z pasažérek nasáta skrz rozbité okno venVideo: Novinky/Reuters

Na záběrech je vidět, jak pasažéři s nasazenými maskami bezmocně čekají, zda posádka s těžce poškozeným letadlem dokáže přistát. Měli štěstí, v kokpitu seděla bývalá vojenská pilotka Tammie Jo Shultsová, která zvládla rychle klesnout a nouzově přistát. Dříve létala s nadzvukovými stíhacími bombardéry F-18 Hornet. [celá zpráva]

Martinez kritickou situaci nejenže natáčel, ale dokonce ji vysílal živě na Facebooku. Šestapadesátiletá pilotka zvládla přistát i s jedním motorem, a zachránila tak nakonec 143 ze 144 lidí na palubě.

Nehodu způsobila uvolněná lopatka jednoho z motorů. Jak přesně k téměř fatálnímu selhání pohonné jednotky boeingu došlo, zatím není jasné. Jednou z vyšetřovacích verzí je to, že došlo k únavě materiálu. Boeing proto motory prověřuje.

Reklama

Výběr článků

Načítám