Hlavní obsah

Motory boeingů na inspekci. Po nehodě vyšetřují úřady možnou únavu materiálu

Letecké společnosti začaly provádět inspekci motorů letadel Boeing 737. Právě poškození motoru bylo příčinou vážné letecké nehody, při které v úterý ve Spojených státech zemřela jedna z cestujících společnosti Southwest Airlines na lince z New Yorku do Dallasu.

Foto: Marty Martinez, ČTK/AP

Motor Boeingu 737 aerolinek Southwest Airlines po explozi

Článek

Americký Úřad pro civilní letectví si objednal inspekci asi 220 tryskových motorů. Francouzští vyšetřovatelé oznámili, že do USA vyšlou svůj tým. Motor totiž vyvinula francouzsko-americká společnost CFM International. Vyšetřování by se podle předběžných zpráv mělo zaměřit na únavu materiálu.

Na celém světě je podle sdělení CFM v letadlech Boeing 737 více než 8000 motorů tohoto typu, vybaveny jím jsou všechny nejnovější stroje. Asi 20 až 30 procent motorů tohoto typu v letounech Boeing 737 vlastní například aerolinky Korean Air.

Boeing společnosti Southwest Airlines v úterý nouzově přistál ve Filadelfii, neboť se mu ve vzduchu utrhl kryt motoru. Ten pak rozbil okno a vážně zranil jednu z cestujících, která po převozu do nemocnice zemřela. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám