Hlavní obsah

Trumpa ohrožuje i bývalý vrátný

Šéfa Bílého domu začíná ohrožovat další skandál. V jeho centru je Dino Sajudin (44), bývalý vrátný Trump Toweru, jemuž bulvární deník National Enquirer zaplatil 30 tisíc dolarů (615 tisíc korun) za informace, že Trump měl v 80. letech v dobách manželství s Ivanou Trumpovou (69) dítě s nejmenovanou zaměstnankyní.

Foto: Yuri Gripas, Reuters

Prezident USA Donald Trump

Článek

List je ale v rukou Trumpova přítele a po vyplacení částky žádný článek nevyšel.

Informaci přinesl magazín New Yorker, podle něhož Sajudin dostal peníze v roce 2015 pět měsíců poté, co Trump oznámil kandidaturu do Bílého domu.

Teoreticky by to tak mohla být již třetí platba za mlčení poté, co dostala bývalá modelka z Playboye Karen McDougalová (47) 150 tisíc dolarů a někdejší pornohvězda Stephanie Cliffordová (39) 130 tisíc dolarů.

Její platbou se momentálně zabývá FBI, která provedla razii u Trumpova právníka Michaela Cohena (51). Ten je podle New Yorkeru se Sajudinovým tvrzením obeznámen.

V pátek The Wall Street Journal navíc napsal, že Cohen čelí dalšímu podezření, že platil ženám za mlčení. Nový případ se týká dohody mezi republikánem Elliotem Broidym a modelkou časopisu Playboy. Broidy, který pomáhal shromažďovat peníze na Trumpovu kampaň, měl s modelkou vztah a přivedl ji do jiného stavu. Dohodu mezi nimi, kdy modelka, jež nebyla jmenována, dostala 1,6 miliónu dolarů (asi 33 miliónů korun) za to, že bude o aféře mlčet, měl zprostředkovat právě Cohen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám