Hlavní obsah

Texasany děsí balíčkové bomby zanechané u dveří

Během několika dnů zahynuli v Texasu dva lidé a další dva byli těžce zraněni poté, co jim byl doručen balíček s nastraženou výbušninou, uvedla televize Fox News. V pondělí explodovaly v Austinu balíčky ve dvou domácnostech. Během první exploze zahynul 17letý chlapec a těžce zraněna byla 40letá žena, druhý výbuch těžce zranil zhruba 70letou ženu. Už dříve výbuch zabil 39letého muže.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Výbuch v TexasuVideo: Reuters

 
Článek

První pondělní výbuch nastal v 6.45 místního času. Příjemci balíček otevřeli v kuchyni. Výbuch zabil 17letého chlapce a velmi vážně zranil asi 40letou ženu, která nyní v nemocnici bojuje o život.

O pár hodin později nastala další exploze, tentokrát v Montopolisu, který se nachází jihovýchodně od centra Austinu. Během ní byla zraněna žena ve věku zhruba 70 let. Utrpěla devastující zranění a je v kritickém stavu, napsala agentura DPA.

Je to v krátké době už druhý a třetí výbuch. Při explozi balíčku z 2. března zahynul 39letý muž.

Výbuchy spolu zřejmě souvisejí

Žádný z balíčků nedoručovala pošta či kurýrní služba, uvedl austinský policejní šéf Brian Manley. Zásilky byly ponechány u vstupních dveří. Exploze z 2. března a první pondělní se staly brzy ráno, třetí výbuch nastal krátce před polednem.

Foto: Handout, Reuters

V pondělí ráno otřásl Austinem další výbuch.

Policie ještě před třetím výbuchem k prvním dvěma událostem uvedla, že vykazují značnou podobnost a zřejmě spolu souvisejí.

S objasněním případu policii pomáhá i Federální úřad pro vyšetřování (FBI). Dosud úřady nezveřejnily, jaká výbušnina v balíčku byla. Policie také nevyslovila žádné podezření.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám