Hlavní obsah

Nadšenec se pokoušel na dvorku ukovat meč, popelem lehlo dvacet domů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Cohoes

Pohromou skončily hrátky s ohněm amatérského kováře z města Cohoes ve státě New York. Jedenapadesátiletý John Gomes se totiž pokoušel po vzoru televizní reality show na dvorku ukovat meč, experiment se ale vymkl kontrole, a muž tak nechtěně vypálil půlku města. Šokovaný starosta následky Gomesova pokusu charakterizoval jako totální zkázu. Škody půjdou do miliónů dolarů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Amatérský kovář podpálil 20 domůVideo: WRGB, AP

 
Článek

„Přirozeně s větrem dosahujícím rychlosti 50 kilometrů za hodinu se požár rozšířil. Zbytek jste viděli. Totální pohroma pro celé město, která bude mít hrůzostrašné dopady na celou komunitu,“ cituje stanice CBS6 starostu Cohoes Shawna Morseho.

Požár poničil dvacítku budov včetně obytných domů a obchodů. Štěstím v neštěstí je, že podle dostupných informací nikdo nepřišel o život ani nebyl zraněn. Mnoho lidí ale přišlo o střechu nad hlavou.

Foto: WRGB-TV, ČTK/AP

Požár zničil dvacítku budov

„Tento požár nám způsobil škody ve výši miliónů dolarů a zničil nám půlku centra města, na jehož rekonstrukci jsme tak tvrdě pracovali. Některé z nás čeká dlouhých několik dní,“ postěžoval si médiím starosta Morse.

Hasiči s plameny bojovali tři hodiny. Když svou práci dokončili a vítr rozehnal dým, jenž zavalil celé město, vyjevil se obyvatelům obraz zkázy. Na pomoc postiženým lidem přispěchal Červený kříž.

Foto: WRGB-TV, ČTK/AP

Škody půjdou do miliónů dolarů

Gomes se snažil meč ukovat nad plameny ohně rozdělaného v barelu, který si kvůli větru přitáhl blíž k domu, a v tom byl podle všeho kámen úrazu. Barel byl příliš blízko, zapálil jeho dům a posléze i přilehlé budovy.

Muž si proto vyslechl obvinění ze žhářství a nedbalosti a skončil ve vazbě. Soudce stanovil kauci na patnáct tisíc dolarů, tedy v přepočtu přes 321 tisíc korun. Zda ji zadržený složil, americká média neuvádějí.

Foto: WRGB-TV, ČTK/AP

Kovářský erxperiment v Cohoes skončil katastrofou

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám