Hlavní obsah

Odpor nekladl, byl klidný. Policie dopadla střelce z Colorada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Denver

Americkým policistům se podařilo dopadnout střelce, který ve středu v obchodním středisku na předměstí Denveru zastřelil tři lidi a uprchl. Podle policie vraždil sedmačtyřicetiletý Scott Ostrem. Jeho motiv zůstává nejasný, vyšetřovatelé nicméně prozradili, že měl u policie jen minimum záznamů.

Foto: Reuters

Scott Ostrem ve Wallmartu

Článek

Na záběrech stanice CBS je vidět, jak policisté a federální agenti Ostrema poutají. Odpor nekladl, naopak působil klidně, uvedla agentura Reuters. Policisté jej dopadli na základě tipu veřejnosti.

Incident se udál po 18. hodině místního času. Muž vešel do supermarketu Walmart v obchodním centru Thornton Town Center a zastřelil tři lidi. Dva muži zemřeli na místě, třetí oběť - žena - zemřela po převozu do nemocnice. Nikdo další při střelbě zraněn nebyl. [celá zpráva]

Foto: Helen H. Richardson, ČTK/AP

Policisté na místě činu

„Dospěli jsme k tomu, že šlo o náhodně vybrané oběti. Podle výpovědi svědků prostě vstoupil dovnitř a začal střílet do skupiny lidí,” cituje Reuters policejního mluvčího Victora Avilu.

Ze záběru bezpečnostních kamer je patrné, jak střelec do Walmartu vstoupil klidným krokem, o útok v afektu se tedy nejednalo. Tomu, že by šlo o teroristický útok, zatím podle policie ničemu nenasvědčuje. „Vyloučit nemůžeme nic,” upozornil ale Avila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám