Hlavní obsah

Na mexické hranici se staví první prototyp Trumpovy zdi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Dělníci na americké straně hranice s Mexikem začali ve středu stavět prototyp zdi, s níž by se hranice mohla zahradit, jak to slibuje prezident USA Donald Trump. Záběry z montáže přinesla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Začala výstavba prototypu zdi na hranicích mezi USA a MexikemVideo: Reuters

 
Článek

Americká pohraniční a celní stráž už dříve oznámila, že mezi San Diegem a mexickou Tijuanou budou vztyčeny čtyři prototypové bariéry z betonu. Další čtyři budou postaveny z odlišných materiálů, teprve potom se vybere, která z nich je nejvhodnější k zahrazení hranic.

První blok začali dělníci vztyčovat poblíž stávajícího hraničního plotu mezi Kalifornií a mexickým Baja California.

Má být devět metrů vysoký a dokončen by měl být do konce tohoto měsíce.

Mexiko sdílí s USA hranici dlouho 3200 kilometrů. Téměř tisíc kilometrů je už dnes ohrazeno a střeženo také drony.

Foto: Mapy.cz

Donald Trump říká, že zeď zadrží nelegální migranty, a také tvrdí, že za ni nakonec zaplatí mexická vláda. Do té doby musí její financování zajistit Kongres. Trump zatím zákonodárce požádal o uvolnění 1,6 miliardy dolarů (35 miliard korun) na projekt, jehož odhadovaná cena má přesáhnout 20 miliard dolarů (zhruba půl biliónu korun).

Reklama

Související témata:

Související články

Zoufalství i naděje podél mexické zdi

Na první pohled se zdá, že opatření amerického prezidenta Donalda Trumpa zaměřená proti ilegální imigraci do země a speciálně pak jeho plán vybudovat na jižní...

Zeď bude za každou cenu, tvrdí Trump

Za jakoukoliv cenu je americký prezident Donald Trump připraven realizovat svůj plán na stavbu protimigrační zdi na hranicích s Mexikem. Prohlásil, že...

Výběr článků

Načítám