Hlavní obsah

Jste neschopní pomoci lidem, kritizoval Trump vedení Portorika

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Donald Trump kritizoval údajnou liknavost portorických úřadů při vypořádání se s následky hurikánu, který tento ostrov pod správou USA zdevastoval. Starostka portorické metropole San Juan mu odpověděla, že všichni by měli věnovat úsilí jen jednomu cíli - záchraně lidských životů.

Foto: Joshua Roberts, Reuters

Americký prezident Donald Trump

Článek

Slovní přestřelku, která se podle Trumpova zvyku odehrála na Twitteru, vyprovokovala starostka Carmen Cruzová, jež obvinila americkou vládu z chaotického způsobu zajišťování pomoci. „Ničíte nás svou neschopností," uvedla v reakci na to, že tisíce obyvatel ostrova trpí stále nedostatkem pitné vody a základních potravin.

Trump následně na Twitteru obvinil portorické vedení, že samo je neschopné přimět svoje pracovníky, aby šli lidem pomáhat. „Chtějí, aby se všechno udělalo za ně, ačkoli by mělo jít o úsilí celé komunity," napsal prezident s tím že 10 tisíc pracovníků vyslaných do Portorika federální vládou "dělá fantastickou práci".

Cruzová také odpověděla na Twitteru: „Cíl je jediný: zachraňování životů. Nastal čas, abychom 'ukázali barvu'. Nemůžeme se nechat rozptylovat něčím jiným." Své výroky v angličtině a španělština doprovodila sérií fotografií ukazujících, jak se v terénu setkává s oběťmi přírodní katastrofy i se záchranáři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám